Westport English School

Gyermekközpontú és játékos angol oktatás gyerekeknek

A Westport az a budapesti angol nyelviskola, ahol a 8 és 16 év közti gyerekek anyanyelvi angol tanárok segítségével lépésről-lépésre, játékosan fejleszthetik nyelvi készségeiket és önbizalmukat úgy, hogy közben kinyíljon számukra egy lehetőségekkel teli világ, amit az angol nyelv magabiztos ismerete biztosít.

Alacsony létszámú csoportok

4-10 fős csoportokban tanulnak a gyerekek, hogy mindenkire jusson egyenként is kellő idő és figyelem.

Beszédközpontú tanfolyam gyerekeknek

Manapság a legfontosabb készség az angol nyelv beszédben történő magabiztos használata.

Angol anyanyelvű tanárok

Gyerekeket tanítani szerető tanárok, nemzetközi képesítéssel és több év gyerek angol oktatási tapasztalattal.

Vélemények gyerek angol oktatási programunkról

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy Zsombor szeret az angol tanfolyamra járni, tanára mindannyiunk számára hihetetlenül szimpatikus, jó hangulatú órákat tart és kellően motiváló.

L. Anett

A tanárnő nagyon kedves, türelmes és gyerekközpontú. Kiváló pedagógus, nagyon könnyen megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, minden korcsoport sajátosságait figyelembe veszi. Egy kitűnően felépített és kidolgozott éves tanmenet szerint halad. Nagy szerepe volt az angol nyelv iránti érdeklődés fenntartásában.

Neki köszönhető, hogy a gyerekeim meg mernek szólalni angolul. Mivel angol anyanyelvű a tanárnő, rákényszerülnek arra, hogy az órák során csak angolul fejezzék ki a mondanivalójukat. A 12 éves lányom folyamatosan beszél, szinte teljesen meg tudja értetni magát angolul. A 9 éves fiam 1 tanév után a dinoszaurusz fosszíliákról beszélgetett angolul egy külföldi nyaralásunk során egy üzletben az eladóval. Azt hiszem, hogy ez elmond mindent.

Szívesen tanulnak angolul, mert játéknak fogják fel az órákat. A tanárnő nagyon érdekes és változatos témákra építi fel a foglalkozásokat. A gyerekek a szabadidejükben is sok videót (ismeretterjesztő filmet, mozifilmet) néznek angolul, illetve magabiztosan keresnek az interneten nyaralással, múzeumokkal, vagy éppen a számukra érdekes egyéb témával kapcsolatos angol nyelvű információkat is.

V. Mária

Induló Westport angol 
tanfolyamok gyerekeknek

Induló Westport angol tanfolyamok gyerekeknek

Becsatlakozási lehetőség van a megfelelő tudásszint és csoportlétszámok függvényében.
Erről érdeklődni a jelentkezési űrlap kitöltésével, a kapcsolat fül alatt, vagy ezen a telefonszámon +36-70-624-9174 lehet.

Korcsoportok:
• 8-10 éves
• 10-12 éves
• 12-14 éves
• 14-16 éves
Csoportméret: 4-10 fős kis létszámú csoportok
Időpontok: • hétfő – szerda (16:30 – 18:00)
• kedd – csütörtök (16:30 – 18:00)
• szombat (9:00 – 12:00)
Tanfolyam ideje:
• teljes tanév: szept. 16-tól jún. 15-ig
• első félév: szept. 16-tól febr. 8-ig
• második félév: febr. 10-től jún. 15-ig.
Tanfolyam díja:
(100% garancia)
• tanév négy részletben: 4 x 80.000Ft
• tanév két részletben: 2 x 155.000Ft
• teljes tanév: 300.000Ft
Arányosítva becsatlakozás dátumához.
Jelentkezés: A becsatlakozás folyamatosan lehetséges.
Érdeklődni a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet!

 

Korcsoportok:

8-10 éves | 10-12 éves | 12-14 éves | 14-16 éves

Csoportméret:

4-10 fős kis létszámú csoportok

Időpontok:

• hétfő – szerda (16:30 – 18:00)
• kedd – csütörtök (16:30 – 18:00)
• szombat (9:00 – 12:00)

Tanfolyam ideje:

• teljes tanév: szept. 16-tól jún. 15-ig
• első félév: szept. 16-tól febr. 8-ig
• második félév: febr. 10-től jún. 15-ig

Tanfolyam díja:
(100% garancia)

• tanév négy részletben: 4 x 80.000Ft
• tanév két részletben: 2 x 155.000Ft
• teljes tanév: 300.000Ft

Jelentkezési határidő:

A becsatlakozás folyamatosan lehetséges.
Érdeklődni a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet!

Budapesti oktatási helyszínek:

 

Roosevelt Irodaház (“C” Torony, I. emelet),
1051, Széchenyi István tér 7/8.
(Korábban Roosevelt tér)

Hattyúház: (csak szombati időpontban)
1015, Hattyú utca. 14.

(Széll Kálmán tér közelében)

Tanév menete a Westport nyelviskolában

Első félév (szemeszter) szeptember 16. és február 8. között.
Második félév (szemeszter) február 10. és június 15. között.

 

Mely napokon lesznek órái az adott időpontban lévő csoportoknak:

angol tanfolyam gyerekeknek 2019-2020 tanév naptár

Becsatlakozási lehetőség van a megfelelő tudásszint és csoportlétszámok függvényében.
Erről érdeklődni a jelentkezési űrlap kitöltésével, a  kapcsolat fül alatt,
vagy ezen a telefonszámon +36-70-624-9174 lehet.

 

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Annyira biztosak vagyunk, hogy beválnak anyanyelvi angoltanáraink gyermekének a Westport élményközpontú angol nyelvtanfolyamain, hogy 100%-os visszafizetési garanciát vállalunk érte!

Ha az első 360 percnyi tanóra (hétköznapi csoportoknál 4 alkalom, szombati csoportnál 2 alkalom) után meggondolják magukat vagy valami miatt mégsem megfelelő a tanfolyam, a tanfolyamra addig befizetett összeget kérdés nélkül visszafizetjük!

Ajándék angol tankönyv és munkafüzet
minden tanfolyamra jelentkező gyereknek!

Ajándék angol tankönyv és munkafüzet
minden tanfolyamra jelentkező gyereknek!

A Westport English School-ba beiratkozó minden gyerek ajándékba megkapja az angol tanfolyamhoz szükséges tudásszintjének megfelelő angol tankönyvet, munkafüzetet és az ezekhez tartozó gyakorló feladatokat.

Ezen felül minden gyermek kap tőlünk beiratkozáskor egy táskát az angol tankönyveinek, füzetének és írószereinek hordozására.

Ezáltal Önöknek nem szükséges ezek beszerzésére sem pénzt áldozni, sem időt fordítani, mi mindent biztosítunk ami az eredményes és örömteli angoltanuláshoz szükséges.

Gyakori kérdések

a gyerek angol nyelvtanfolyammal

és a nyelviskolával kapcsolatban

(a további válaszokat a kérdésekre kattintva nyithatja meg)

Gyakori kérdések

a gyerek angol 

nyelvtanfolyammal

és a nyelviskolával kapcsolatban

(a válaszokat a kérdésekre kattintva nyithatja meg)

Hogyan történik a szintfelmérés?

Miután megtörtént a jelentkezés, az összes szükséges információt továbbítjuk egy tanárunknak, aki ezt követően időpontot egyeztet önökkel a szintfelmérő kapcsán a Roosevelt irodaházba. A szintfelmérés személyesen történik, és körülbelül 45 percet vesz igénybe. Először egy tesztfeladatot kell megoldani a gyermeknek, ezt követően pedig tanárunk fog vele beszélgetni angolul (abban az esetben, ha a gyermek is kellően bátor ahhoz, hogy megszólaljon angolul).

Ezt követően tudunk csoportot ajánlani, illetve a becsatlakozás időpontjához arányosítva a tanfolyam összegét csökkentjük. (Részletfizetés esetén az első havi részletből vonjuk le.) A 100%-os pénzvisszafizetési garancia kitolódik és onnan indul, ahol a gyermek először lehetőséget kap az órán való részvételre. 

Amennyiben azt tüntetik fel a jelentkezési lapon, hogy a gyermek még nem tanult angolul (vagy a szülő szerint nem tud még semmit), de általános iskolában pedig 2 évet tanult, akkor szintén behívjuk szintfelmérőre a gyermeket. Ez azért szükséges, hogy meg tudjuk állapítani a valós szintet, hiszen oktatási szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy valaki teljesen kezdő, vagy újrakezdő. 

Részt vehet az angol tanfolyamon gyerekem ha még teljesen kezdő?

Amellett, hogy minden anyanyelvi angol tanárunk magasan képzett, számos más országban is oktattak korábban angolt gyerekeknek. Korábban olyan technikákat sajátítottak el, melyek segítségével meg tudják érteni a gyermekeket, és értetni saját magukat is.

Képesek az angol nyelv keretein belül maradni, miközben az ötletek és gondolatok széles skáláját jelenítik meg mimikával, mozgással és utánzással. Mindemellett alapvető elvárás tanárainktól a magas érzelmi intelligencia is, így bármilyen helyzetben képesek megérteni a diákok problémáit, és törekednek a maximális bizalom, a tisztelet és a tanár-diák közötti pozitív kapcsolat kialakítására, amely élvezhetőbbé és motiválóbbá teszi a tanulást.  

Miért folynak az órák kizárólag angol nyelven?

Alapvetően úgy hisszük, hogy felbecsülhetetlen érték, ha a gyermek már fiatal korban megtanul nemcsak angolul beszélni, hanem gondolkodni is. Ehhez folyamatosan lépést kell tartanunk a gyerekek hatékony angol oktatásához szükséges módszertannal, így ennek megfelelve magasan képzett anyanyelvi tanáraink csak angol nyelven beszélnek a tanulókkal.

Ez fejleszti a gyermekek hallott és olvasott szövegértési képességeit, emellett pedig magabiztosságot kölcsönöz nekik ahhoz, hogy aktiválják megszerzett tudásukat és angolul fejezzék ki magukat. Egy ilyen környezetben a tanuló aktívan részt vesz az órán és a nyelvtanulásban. Ez a bizonyított módszer mutatja a legjobb eredményeket az angol mint idegennyelv oktatásban gyerekek és felnőttek esetében egyaránt.

Mit érdemes tudni a tanárokról?

A Westport English School-ban a gyerekek kizárólag anyanyelvi vagy anyanyelvi szintű tanár tanít. Tisztázzuk először is, mit jelent nálunk az anyanyelvi “szintű”, de nem anyanyelvi tanár: Olyan nemzetközi képesítésű angoltanár, aki huzamosabb ideig élt angol nyelvterületen.

Ezen felül mind a nyelviskola vezetősége, mind a jelenleg nálunk tanító anyanyelvi tanárok szakmai megítélése szerint anyanyelvi szinten beszéli az angol nyelvet. Bár meglepő lehet, több éves tapasztalataink alapján van olyan, hogy egy anyanyelvi szintű, külföldi tanár magasabb szinten használja a nyelvet és jobb pedagógiai adottságokkal bír, mint egy középszerű képességű anyanyelvi angol tanár.

Ebből adódóan mivel alapelvünk, hogy a legjobb angoltanárok tanítsák a gyerekeket, ezért előfordul, hogy anyanyelvi szintű tanárokat is felveszünk. Az órák ettől függetlenül minden esetben angol nyelven zajlanak, azért is mert ezek az anyanyelvi szintű angol tanárok nem feltétlen magyarok. Összességében elmondható, hogy:

  • tanáraink többsége az Egyesült Királyságból származik,
  • minden esetben diplomával rendelkeznek,
  • mindegyik tanár nemzetközileg elismert tanári képesítéssel rendelkezik, leggyakrabban a Cambridge University által hitelesített CELTA képesítéssel vagy a Trinity College London által adott TESOL képesítéssel,
  • ezen felül több év releváns tapasztalatuk van gyerekek angol oktatása terén,
  • továbbá rendszeres fiatal tanulói továbbképzéseken vesznek részt.

És ami a legfontosabb: szeretnek gyerekeket tanítani.

Miért ajánlott az anyanyelvi angol tanár gyerekeknek?

Egy anyanyelvi angol tanár a gyerekeknek kvázi hibátlanul adja át az élő, hétköznapi angol nyelvet, melynek terén gazdag tudással rendelkezik. Emellett pedig anyanyelvi kiejtése pozitív hatással lesz a gyermekek angol halott szövegértésének, beszédének és kiejtésének fejlődésére, akik hatékonyan másolják és sajátítják el az órák során az anyanyelvi angol hanglejtést és kiejtést. Az anyanyelvi angoltanárok ösztönösen érzik és értik a nyelvet, nem kell nyelvtani példákat sulykolni a gyermekekbe ahhoz, hogy elmagyarázzák egy kifejezés jelentését, vagy egy mondat struktúráját.

Mi emeli ki a Westport English School-t a többi angol nyelviskola közül?

Anyanyelvi angol tanáraink a legnagyobb értékeink. Csak a legképzettebb és legmotiváltabb, fiatal tanulókra specializálódott tanárokkal dolgozunk együtt, továbbá feltétel a nemzetközi tanári képesítés megléte is. Tanáraink nemcsak a tanítás szakértői, hanem a szükséges érzelmi intelligenciával is rendelkeznek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kihozza a gyermekekből a legjobb teljesítményt, és élvezhetővé, hasznossá varázsolja az angol óráit. Anyanyelvi tanárainkkal tanulva a gyermekekben könnyebben rögzül a helyes angol kiejtés, ezen felül pedig szórakoztató és izgalmas feladatokkal tartjuk fenn érdeklődésüket.

Kis, családias (4 – 10 fős) csoportokkal dolgozunk, ezáltal minden tanulónkra elegendő egyéni figyelem jut. A csoportos óráknak köszönhetően pedig merni fogják mások előtt is használni angoltudásukat és új barátokra is szert tehetnek.  

 

 

Milyen módszerekkel folyik az angol oktatás a gyerekeknek?

Tanítási módszereink a legmodernebb, naprakész technikákon alapulnak. Óráink játékosak, interaktívak, gyakorlatiasak és a tanulók egyéni igényeihez is alkalmazkodnak. A tanár kulcsszerepe mellett, a diákok közötti kommunkáció is angolul zajlik. Anyanyelvi angol tanáraink gyermekének ezzel is az angol nyelv beszédben történő használatát teszik természetessé.

Egy csoportba kevés tanuló kerül (minimum 4 – maximum 10 fő), így minden gyermek kellő egyéni figyelmet is kap.  Beszédközpontú módszereinknek köszönhetően a való életben hasznosítható angoltudásra tesznek szert a gyermekek. A szerepjátékok, szituációs gyakorlatok és az aktív részvételt igénylő feladatok mind a módszertanunk alappillérei.

A korábban ismertetett szavak elsajátításában tanulóinknak különböző játékos szituációs feladatokon keresztül segítünk.  Az így elsajátított angol szavak és kifejezések az aktív szókincsükbe kerülnek, melyeket a való életben is bármikor képesek lesznek használni.  

Mik az előnyei az alacsony létszámú csoportos oktatásnak az egyéni órákkal szemben?

A csoportos órák azért eredményesek, mert a gyerekek szívesebben tanulnak a kortársaikkal együtt, mint egyedül egy felnőttel. A fontos az, hogy a csoport elég kicsi legyen ahhoz, hogy kellő figyelem jusson a gyerekekre. Csoportjaink létszáma (4 – 10 fő) tökéletesen megfelel ennek, így a tanulók használni, gyakorolni tudják az elsajátított tudásukat, ráadásul a nemzetközi tapasztalatok és tanáraink visszajelzései is azt mutatják, hogy ez egy ideális csoportméret.

A csoportos órák továbbá lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek több kortársukkal beszélgessenek angol nyelven, ezáltal növeljék az önbizalmukat, fejlesszék az interaktív kommunikációs készségeiket, barátkozzanak és társaikkal kialakítsanak egy kellemes hangulatú és örömteli tanulási környezetet.  

Mitől lesz nálunk az angol oktatás szórakoztató és élvezetes a gyerekek számára?

Rendkívül fontos, hogy a gyermek aktív és lelkes legyen az órán. Egy hosszú iskolai nap vagy hét után azonban fáradtak, ezért elengedhetetlen, hogy az órák szórakoztatók és interaktívak legyenek.

Az órák alapvetően tankönyvi anyagot követik, amely a diákoknak segít a fejlődési irány és a struktúra megtartásában, azonban emellett további gyakorlatok, például szerepjátékok, angol nyelvű játékok és élménygazdag feladatakon alapuló projektek várják a gyerekeket. Így a szintenként és korosztályonként eltérő szituációs gyakorlatokon túl a gyerekek angol oktatása során használunk érdeklődésüknek megfelelő videókat, dalokat és felolvasott történeteket, melyek segítik a hallott szövegértési készségeik fejlődését, míg a társasjátékok és a mozgásra épülő játékok fejlesztik az interaktív kommunikációt és a csapatmunkát a fiatal tanulók között.

Ezen felül érdemes megemlíteni, hogy olyan közeget teremtünk, mely egy olyan interaktív és izgalmas világ, ahol minden gyermeknek lehetősége van felfedezni és aktiválni angol nyelvtudását.

Az angol nyelv oktatása mellett mit fog még gyermekem tanulni?

Bár a tanfolyam fókusza az angol nyelv oktatása a gyerekek számára, képzett tanáraink azon lesznek, hogy szinttől és korosztálytól függően fejlesszék gyerekeknél a következőket: egymással való kommunikációs készség; közönség előtti beszéd; csapatmunkára való képesség; problémamegoldó készség; magabiztosság, önbizalom stb. Szerepjátékaink és életszerű szituációs gyakorlataink olyan helyzetekbe hozhatják a fiatal tanulókat, melyek talán ismeretlenek számukra, így hasonló esetben magabiztosabbak lesznek, nyelvtől függetlenül is. Azért tartjuk fontosnak a hangsúlyt az egymás közötti kommunikáció fejlesztésén, mert rendkívül hasznosnak bizonyulhat későbbi életük során és felkészítik őket olyan szituációkra is, ahol önmaguk kifejezése kulcsfontosságú. További játékaink és csapatfeladataink pedig bátorítani fogják a gyerekeket az együttműködésre és a problémák megoldására, mely képességek már az iskolai években is hasznosnak bizonyulhatnak.

Mindemellett az angol nyelv elsajátítása megkönnyíti a további idegen nyelvek sikeres megtanulását.

Hogyan fogja ez az angol tanfolyam növelni gyermeke önbizalmát az angol nyelv terén, és az életben?

Számos tanulmány igazolja, hogy a legalább két nyelven beszélők magabiztosabbak és sikeresebbek a mindennapi életben azoknál, akik csak az anyanyelvükön beszélnek. A második nyelv tanulása és használata növeli a logikai és kommunikációs készséget, fejleszti a memóriát, és táplálja az önbizalmat.  A második beszélt nyelv egy ajtó egy másik világba, és azok a tanulók, akik kinyitják ezt az ajtót magabiztosabban és szívesebben kommunikálnak másokkal. Az egyik ilyen módszer például, aminek segítségével növeljük tanulóink önbizalmát, a mini prezentációk. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek közönség előtt is tudjanak beszélni, ráadásul angolul, és már fiatalkorban elűzzék a lámpalázat.

Van-e lehetősége gyerekemnek becsatlakozni a tanév folyamán egy csoportba?

Van becsatlakozási lehetőség, amennyiben van olyan csoport gyermekének, amely a tudásszintjének megfelel és ahol még van hely a maximum 10 fős csoportban. Erről érdeklődni ugyanúgy a jelentkezési űrlap kitöltésével, a kapcsolatfelvételi oldalon, vagy a következő telefonszámon +36-70-624-9174 lehetséges és amint ez megtörtént 1 munkanapon belül vissza is jelzünk. Ilyenkor a tanfolyam díja időarányosan csökken.

Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor az új csoportok indulását érdemes megvárni, melyek minden szemeszter elején indulnak, ezekről további információkat ide kattintva érhet el.  

 

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

Az angol tanfolyam díjának befizetése banki átutalással lehetséges. A tanévre vonatkozóan 3 fizetési megoldás érhető el.

• teljes tanév befizetése egy összegben: 300.000Ft
• egy félév (szemeszter) befizetése: 155.000Ft – teljes tanéven való részvételhez a következő félév befizetése is szükséges (2 x 155.000Ft)
• egy félév befizetése két részletben: 2 x 80.000Ft

Amennyiben Ön más formában szeretné fizetni a tanfolyam díját, kérjük vegye fel a kapcsolatot Kocsis Dóra oktatásszervezőnkkel a következő email címen: tanfolyam@westportenglish.hu

 

Nem lesz a 90, illetve 180 perces angol óra túl sok a fiatalabb gyermekemnek?

Az órák mindig több részből állnak, hol az új anyag elsajátításáról szól, hol az új anyag feldolgozásáról, gyakorlásáról. Természetesen mindez interaktív módon, különböző játékokkal és élvezetes szituációs gyakorlatokon keresztül történik, így biztosíthatjuk arról, hogy a kialakított óraterveink igazodnak az adott csoport korosztályának koncentrálóképességéhez.

Szükséges a szülőknek angolul beszélnie ahhoz, hogy részt vehessen gyermekük az angol tanfolyamon?

Nem, természetesen nincs rá szükség, az ügyintézés elsősorban magyarul folyik, illetve igény esetén angolul.

Mit hozzon gyermekem az órára?

Gyermeke mindenképpen hozzon az órára A4-es füzetet, tollat, ceruzát (színeset is), ollót, ragasztót, radírt és hegyezőt.

Van lehetőség egy óra pótlására hiányzás esetén?

Az órák pótlására nincs lehetőség, ezért arra bíztatjuk, hogy, amikor csak lehet jöjjön a gyermeke órára. Ha egy vagy több órán erre nincs lehetőség ezt jelezze közvetlenül a tanárnak, aki e-mailen elküldi, hogy az érintett órá(ko)n mit vettek át.

Mi a szemléletmódunk a házifeladatot illetően?

Kétfajta aktív tanulást lehet megkülönböztetni: az órán történő, illetve órán kívüli nyelvtanulást. Mindemellett a passzív tanulás, mint például zenehallgatás, videónézés vagy rövid történetek olvasása szintúgy kifejezetten hasznos. Mindhárom fontos hosszútávon a sikeres angoltanuláshoz, a tanáraink konkrét javaslatot tesznek ezekre az adott csoportoknak a megfelelő arányok eltalálásához. Ezek alapján megközelítésünk szerint nem terheljük a gyerekeket túlzott mennyiségű házifeladattal, helyette inkább arra bátorítjuk őket, hogy napi kapcsolatban legyen a nyelvvel. Tehát inkább napi 10 perc tanulás, mint heti 1 óra egy kis aktív és passzív angol tanulás révén. Gyermeke passzív és aktív angoltanulásához egyébként kiváló cikkeket talál blogunkon, rengeteg hasznos tippel: https://westportenglish.hu/blog/

 

Más kérdése lenne?

Lenne olyan kérdése, amit itt nem válaszoltunk meg? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi linken és 1 munkanapon belül válaszolunk kérdésére:  https://westportenglish.hu/kapcsolat/

Jelentkezési űrlap