Angol napközis tábor gyerekeknek Budapesten anyanyelvi tanárokkal

Angol napközis tábor gyerekeknek Budapesten anyanyelvi tanárokkal

A Westport English School 2019 nyarán július 22. és 26. között angol napközis tábort szervez Budapesten, melyre szeretettel várják anyanyelvi tanáraink a 6 és 14 év közti gyerekeket.

Az angol napközis tábor hétfőtől – péntekig tartó 5 napján képzeletben elutazunk egy-egy angolszász kultúrájú országba, ezáltal felfedezve az Egyesült Királyság, Jamaica, az Egyesült Államok, India és Ausztrália izgalmas világát különböző játékos foglalkozásokon keresztül.

A gyerekek korosztályuknak és tudásszintjüknek megfelelő, kis létszámú (4-10 fős) csoportokban tanulhatnak egész nap játékosan angolul, gyakorlatorientált módszerekkel a nyári angol tábor során.

Minden nap első felében kiváló anyanyelvi tanárainkkal fedezhetik fel és tanulhatnak rengeteget az adott angolszász ország kultúrájáról, ételeiről, hagyományaikról, ezáltal fejlesztve angol kommunikációs és írásos készségeiket, valamint hallott szövegértésüket.

A tábor napjainak második felében a gyerekek az adott angolszász országgal kapcsolatos 2 különleges foglalkozáson vesznek majd részt, melyből az egyik egy aktívabb, könnyedén sportolós foglalkozás lesz angolul kiválóan kommunikáló animátorainkkal.

angol napközis tábor gyerekeknek Budapesten

Hogyan fog telni például az egyik nap az angol napközis táborban?

Hogyan fog telni például az egyik nap az angol napközis táborban?

8:30-tól érkezés a táborba, gyerekek fogadása.

8:30 és 9:00 között amíg mindenki megérkezik egy kis csevegés a többiekkel és rövidebb angol játékokkal ráhangolódás a napra. Kérjük érkezzenek mindenképp időben, hogy ne maradjanak le a reggeli mókáról 🙂

Majd ezután 9:00 órától indul az első óra, ahol a gyerekek egy adott angolszász kultúrájú országon keresztül játékosan fejleszthetik angoljukat a táborban. Az egyik napon például India lesz ez az ország és most ennek részleteibe belemenve szeretnénk ismertetni, hogyan fognak kinézni táborunk izgalmas programjai.

9:00 és 10:30 között lesz az első órája a gyerekeknek anyanyelvi tanárokkal az angol napközis táborban. Ezen óra során felfedezhetik a varászlatos Indiát, így tanulni fognak többek között angol nyelven az indiai kultúráról és emberekről, az ország földrajzi adottságairól és gyönyörű tájairól. Ezen felül megismerkedhetnek kicsit az indiai fűszerekkel és gasztronómiai hagyományaival, végül pedig az indiai zenékbe is betekintést nyerhetnek.

10:30 és 10:45 között egy szusszanásnyi szünetet tartanak a gyerekek, miközben egy kis egészséges rágcsálnivaló tízórait is biztosítunk.

10:45 és 12:15 folytatódik a nap a második órával az anyanyelvi angol tanárokkal a táborban. Ezen óra során a gyerekek megismerkednek az indiai hagyományos táncokkal, a leghíresebb és legfontosabb indiai történelmi személyekkel, végül betekintést nyernek egy indiai gyermek hétköznapjaiba, akivel összehasonlítják saját hétköznapjaik, természetesen mindezt angol nyelven.

12:30 és 13:30 között mennek ebédelni a gyerekek és a tanárok. Egyedi étrendi igények megoldhatók, csak szeretnénk kérni, hogy a jelentkezési űrlapon ezt mindenképp jelezzék felénk.

13:30 és 14:40 között folytatódnak az aktív délutáni foglalkozások. Ennek keretében a gyerekek angolul kiválóan beszélő animátoriank segítségével egy hagyományos indiai játékot, Kho Kho-t fognak játszani a napközis táborban, közben elsajátítva rengeteg mozgással kapcsolatos angol kifejezést is.

14:40 és 15:00 között kis pihenőt tartunk a játékos program után és a következő izgalmas foglalkozás előtt, ahol egészséges rágcsálnivalók és innivalók továbbra is igény szerint fogyaszthatók.

15:00 és 16:15 között a gyerekek az indiai kultúrából eredeztethető jógát gyakorolhatják egy profi, angolul kiválóan beszélő jógatanár segítségével. Ez a különleges foglalkozás nemcsak a kapcsolódó angol kifejezésekkel gazdagítja majd a gyerekeket a tábor során, hanem egy olyan tevékenységet ismerhetnek meg, amely fejlesztheti koncentrációs képességüket és növelhető önbizalmukat a későbbiekben.

16:15 és 16:30 között a gyerekek összekészülnek a hazaindulásra. Akik szülővel mennek haza és kicsit várniuk kell, azok számára a nap végéig (16:30-ig) rövidebb játékokkal készülünk.

Az angol napközis tábor részletei:

Tábor időpontja: Július 22. és 26. között hétfőtől – péntekig.
Helyszín:  Budai Középiskola – 1126 Bp., Márvány utca 32.
Életkor és korcsoportok: az angol napközis táborban 6 és 14 közötti gyermek vehetnek részt, akik korcsoport és tudás szerint kisebb csoportokra lesznek osztva.
Érkezés: reggel 8:30-tól lehetséges és a programok 9:00-tól kezdődnek.
Távozás: a programok 16:00-kor érnek véget és 16:30-ig tudunk felügyeletet biztosítani.
Árak és kedvezmények: 50.000 Ft, mely tartalmazza az ebédet és napközbeni egészséges rágcsálnivalókat és a foglalkozásokhoz szükséges anyagokat. Testvérek jelentkezése esetén 5% kedvezményt biztosítunk.
Jelentkezési és fizetési határidő: 2019. július 5.

Az angol tábor helyszíne:

 

Budai Középiskola

1126 Bp., Márvány utca 32. (Déli Pályaudvar)

 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

 • 105-ös, 178-as busz,
 • 17-es, 61-es villamos,
 • 2-es metró.

Az angol tábor helyszíne:

Budai Középiskola

1126 Bp., Márvány utca 32. (Déli Pályaudvar)

Megközelítés tömegközlekedéssel:

 • 105-ös, 178-as busz,
 • 17-es, 61-es villamos,
 • 2-es metró.

Miért épp a Westport English School angol napközis tábora mellett döntsenek?

Játékos és szórakoztató oktatási módszereinknek köszönhetően gyermeke (újra) meg fogja kedvelni az angoltanulást és egy nagy adag önbizalomlökettel gazdagodik.

A magabiztosságon és vidám élményeken túl rengeteg új tudással is gazdagodik gyermeke és így sokkal jobban fog szeptemberben kezdődni az iskola is.

Kiváló anyanyelvi tanárokkal és angolul kitűnően beszélő, elsőrangú animátorokkal tanulhatnak a gyerekek az angol napközis tábor során, ezáltal fejlesztve különböző nyelvi készségeiket.

A gyerekek Budapesten biztonságos és kellemes környezetben töltik a napjaikat velünk, így minden adott lesz az eredményes tanuláshoz és vidám hangulathoz.

Étkezés az angol táborban:

 

Minden velünk táborozó gyereknek biztosítunk egy teljes értékű ebéd menüt, továbbá a nap ebéd előtti és utáni részére gyümölcsöt és egészséges rágcsálnivalókat.

Jelentkezés esetén szeretnénk kérni, hogy ha gyermeke valamilyen speciális étrendet követ vagy valamilyen összetevőre allergiás, akkor ezt a jelentkezési űrlapon mindenképpen jelezze, hogy teljesíteni tudjuk.

nyári angol tábor gyerekeknek Budapesten étkezés

Gyakori kérdések a Westport angol napközis táborával kapcsolatban

Ki szervezi az angol napközis tábort?

A tábort a Westport English nyelviskola szervezi, angol anyanyelvi tanárokkal és angolul kiválóan beszélő animátorokkal.

Kik mehetnek a nyári táborba?

Angol napközis táborunkba minden 6-14 év közötti gyermek jelentkezhet, akár teljesen kezdő szinttől is.

Mikor kell a táborba érkezni, és mikor kell távozni?

Reggel 8:30-ra érkezhetnek a gyermekek, és 16:00-kor érnek véget hivatalosan a programok. A gyermekeknek 16:30-ig tudunk felügyeletet biztosítani.

Az ebéd és a nasik árát tartalmazza a tábor ára?

Igen, a gyermekek biztosítjuk az ebédet, továbbá napközben egészséges rágcsálnivalókat is haraphatnak, ha megéheznének.

Meddig lehet visszamondani a tábori jelentkezést?

A tábori jelentkezés kizárólag a napközis tábor díjának befizetésével tekinthető véglegesnek és érvényesnek.

Amennyiben valami közbejön és mégsem tudna gyermeke az angol táborba jönni, akkor van lehetőség a lemondásra és pénzvisszafizetésre az alábbi feltételek szerint:

 • ha legalább 30 nappal a tábor kezdete előtt mondják le, úgy a teljes összeg visszafizetésre kerül 1-2 munkanapon belül.
 • ha 30 napon belül, de még 15 nappal a tábor indulása előtt törlik jelentkezésüket, akkor a tábor díjának 50%-át fizetjük vissza 1-2 munkanapon belül.
 • ha a tábor indulásáig 15 napon belül mondják le a részvételt, akkor nincsen lehetőség a tábori díj visszafizetésére.

Lemondási szándékukat kérjük e-mailen küldjék el a következő email címre: michael.lyons@westportenglish.hu

Mi a teendő, ha gyermeken egyéni étrendet követ?

Egyedi étrendi igények megoldhatók, csak szeretnénk kérni, hogy a jelentkezési űrlapon ezt mindenképp jelezzék felénk.

Gyermekem még nem beszél angolul, ez problémát jelent?

Nem, ettől még nyugodtan jöhet gyermeke az angol táborba. Amellett, hogy minden anyanyelvi angol tanárunk magasan képzett, számos más országban is oktattak korábban angolt gyerekeknek. Olyan technikákat tanultak, melyek segítségével meg tudják érteni a gyermekeket, és értetni saját magukat is. Képesek az angol nyelv keretein belül maradni, miközben az ötletek és gondolatok széles skáláját jelenítik meg mimikával, mozgással és utánzással.

Továbbá a táborban mindig lesz magyar nyelvű animátor, akivel lehet beszélni magyarul, ha valamiért nagyon szükség lenne rá.

Milyen programok várják a gyerekeket?

Minden nap első felében kiváló anyanyelvi tanárainkkal fedezhetik fel és tanulhatnak rengeteget az adott angolszász ország kultúrájáról, ételeiről, hagyományaikról, ezáltal fejlesztve angol kommunikációs és írásos készségeiket, valamint hallott szövegértésüket.

A tábor napjainak második felében a gyerekek az adott angolszász országgal kapcsolatos 2 különleges foglalkozáson vesznek majd részt, melyből az egyik egy aktívabb, könnyedén sportolós foglalkozás lesz angolul kiválóan kommunikáló animátorainkkal.

A táborban végig angolul beszélnek? Ez miért jó?

Alapvetően úgy hisszük, hogy felbecsülhetetlen érték, ha a gyermek már fiatal korban megtanul nemcsak angolul beszélni, hanem gondolkodni is. Ehhez folyamatosan lépést kell tartunk a gyerekek hatékony angol oktatásához szükséges módszertannal, így ennek megfelelve magasan képzett anyanyelvi tanáraink csak angol nyelven beszélnek a tanulókkal.

Ez fejleszti a gyermekek hallott és olvasott szövegértési képességeit, emellett pedig magabiztosságot kölcsönöz nekik ahhoz, hogy aktiválják megszerzett tudásukat és angolul fejezzék ki magukat. Egy ilyen környezetben a tanuló aktívan részt vesz az órán és a nyelvtanulásban. Ez a bizonyított módszer mutatja a legjobb eredményeket az angol mint idegennyelv oktatásban gyerekek és felnőttek esetében egyaránt.

Mit érdemes tudni a tanárokról?

A Westport English nyári angol napközis táborában a gyerekeket kizárólag anyanyelvi tanár tanítja majd.

Összességében elmondható róluk, hogy:

 • tanáraink többsége az Egyesült Királyságból származik,
 • minden esetben diplomával rendelkeznek,
 • mindegyik tanár nemzetközileg elismert tanári képesítéssel rendelkezik, leggyakrabban a Cambridge University által hitelesített CELTA képesítéssel vagy a Trinity College London által adott TESOL képesítéssel,
 • ezen felül több év releváns tapasztalatuk van gyerekek angol oktatása terén,
 • továbbá rendszeres fiatal tanulói továbbképzéseken vesznek részt.

És ami a legfontosabb: szeretnek gyerekeket tanítani. 🙂

Hogyan fogja az angol napközis tábor növelni gyermeke önbizalmát?

Számos tanulmány igazolja, hogy a legalább két nyelven beszélők magabiztosabbak és sikeresebbek a mindennapi életben azoknál, akik csak az anyanyelvükön beszélnek. A második nyelv tanulása és használata növeli a logikai és kommunikációs készséget, fejleszti a memóriát, és táplálja az önbizalmat.  A második beszélt nyelv egy ajtó egy másik világba, és azok a tanulók, akik kinyitják ezt az ajtót magabiztosabban és szívesebben kommunikálnak másokkal. A táborban igyekszünk tenni azért, hogy a gyerekekből már fiatalon is kiűzzük a lámpalázat, hogy magabiztosan és összeszedetten beszéljenek angolul sok ember előtt is.

Mennyibe kerül az angol napközis tábor?

A tábor díja 50.000 Ft, mely tartalmazza az ebédet és napközbeni egészséges rágcsálnivalókat és a foglalkozásokhoz szükséges anyagokat.

Milyen fizetési lehetőségek vannak?

A tábor díja 50.000 forint, melyet banki átutalással lehet kifizetni.

Emellett biztosítunk testvérkedvezményt, melynek mértéke 5%. Ez azt jelenti, hogy két gyermek esetén a tábor csak 95.000 Ft-ba kerülne.

Lesz magyarul beszélő felnőtt a táborban?

Igen, a táborban folyamatosan lesznek magyarul beszélő felnőttek.

Mi alapján kerülnek a gyerekek csoportokba?

A gyerekeket korosztályuk és tudásszintjük alapján fogjuk beosztani csoportokba.

Kik felügyelik a gyerekeket a táborban?

Profi, angolul beszélő animátorok és anyanyelvi angol tanáraink foglalkoznak és felügyelik a gyerekeket a tábor ideje alatt.

Más kérdése lenne?

Lenne olyan kérdése, amit itt nem válaszoltunk meg? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi linken és 1 munkanapon belül válaszolunk kérdésére:  https://westportenglish.hu/kapcsolat/

Angol napközis tábor Budapesten – Jelentkezési űrlap