IELTS nyelvvizsga felkészítő

16-19 év közötti fiataloknak külföldi egyetemi továbbtanuláshoz vagy más nyelvi célokhoz

Az IELTS nyelvvizsga a világ egyik legnépszerűbb angol nyelvvizsgája. Sok tinédzser és fiatal választja, hiszen a sikeres vizsgával sok lehetőség kerül karnyújtási közelségbe, legyen szó külföldi továbbtanulásról vagy akár másik országban lévő munkahelyről.

Az IELTS nyelvvizsgát számos külföldi egyetem kötelezően megköveteli a hozzájuk jelentkező tanulóktól. Emellett 140 ország is elfogadja bevándorlás céljából, ha egyszer úgy döntenénk, hogy külföldön is kipróbálnánk magunkat a munkaerő piacon. 

IELTS ACADEMIC VAGY GENERAL NYELVVIZSGA

AZ IELTS ACADEMIC VAGY GENERAL NYELVVIZSGÁT VÁLASSZAM?

Az IELTS nyelvvizsga előtt nem azt kell eldöntenünk, hogy milyen szintre (alap, közép vagy felső) hanem, hogy IELTS Academic vagy General típusú nyelvvizsgára szeretnénk-e jelentkezni. Mindkét nyelvvizsga egyaránt felméri a beszéd -és íráskészséget valamint a hallott és olvasott szövegértést. Viszont a vizsgán a feladatok kb. 15%-a eltér egymástól, mivel az IELTS Academic és a General nyelvvizsga különböző célokat szolgálnak.

IELTS Academic: Elsősorban külföldi egyetemi tanulmányokhoz szükséges, az ehhez elvárt nyelvtudást méri fel.

IELTS General: Az angol nyelv hétköznapi szituációkban való használatának képességét méri fel, melyet főleg külföldi munkavállaláskor kérnek.

IELTS NYELVVIZSGA
SZINTEK ÉS PONTOZÁS

IELTS NYELVVIZSGA SZINTEK ÉS PONTOZÁS

Az IELTS nyelvvizsga szintek meglehetősen eltérnek a szokványos nyelvvizsga felosztástól.

Az IELTS pontozási rendszere sokkal inkább hasonlít egy szintfelmérőre, ugyanis itt nem lehet mebukni vagy átmenni a vizsgán, csupán egy 0-tól 9-ig terjedő pontszámot kapunk eredményként.

Kaphatunk fél pontokat is, így például elérhetünk 6.5 pontot is a nyelvvizsgán, sok külföldi egyetem egyébként jellemzően legalább ennyit követel meg.

A következő táblázatban összefoglaltuk milyen tudásszintet tükröznek az egyes pontszámok:

9 pont Probléma nélküli pontos nyelvhasználat bármilyen helyzetről is legyen szó.
8 pont

Többnyire kiváló nyelvhasználat, viszont néha előfordulnak kisebb hibák és nem odaillő kifejezések. Mondanivalóját részletesen meg tudja fogalmazni, valamint az elvontabb gondolatokat, komplexebb érvrendszereket is érti.

7 pont

Aránylag kevés pontatlanság és félreértés jellemzi, megfelelően használ szofisztikáltabb nyelvi szerkezeteket és remekül megért összetettebb érveléseket is.
7 pont felett feleltethető meg felsőfokú nyelvvizsgának

6 pont

Pontatlanság és félreértések előfordulnak, de alapvetően megfelelően tudja használni a nyelvet. Bonyolultabb nyelvi szerkezeteket is tudja értelmezni, de jellemzően csak számára ismert témakörökben, szituációkban.

5 pont

A saját (szak)területén megfelelően kommunikál mind szóban mind írásban és általában kellő magabiztossággal ért meg információkat és használja a nyelvet, azonban sokszor pontatlan és nem a helyzethez illő kifejezést használja.
5.5 pont felett feleltethető meg középfokú nyelvvizsgának

4 pont

A nyelvi alapokkal tisztában van, ismert szituációkban képes érdemi kommunikációra, azonban a megértés sokszor nehézséget okoz neki és a bonyolultabb nyelvtani szerkezetek vagy kifejezések használata túlzott nehézséget okoznak.
4 pont felett feleltethető meg alapfokú nyelvvizsgának

3 pont

Egyszerű témákat megért és ki is tudja fejezni magát szóban és írásban, viszont a kommunikáció túlságosan szaggatott.

2 pont Érdemi kommunikációt nem képes folytatni angol nyelven, a nyelvet nehezen érti meg és néhány, a vizsgázó ismerős szituáción kívül nem képes releváns szavakat használni.
1 pont Néhány szót ismer csak angolul és ezeket nem tudja egy adott témához kapcsolódva használni.
0 pont Nem jelent meg a nyelvvizsgán

 

IELTS FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

(az Angol Intézet nyelviskolával közös szervezésben)

IELTS FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

(az Angol Intézet nyelviskolával közös szervezésben)

Az IELTS nyelvvizsga egyik legnagyobb nehézsége, hogy felkészülés nélkül az “utcáról beesve” sajnos a tudásunknál alacsonyabb szintű eredményt fogunk elérni.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük és tudásunkból a maximumot tudjuk kihozni a nyelvvizsgán, létrehoztuk az Angol Intézet nyelviskolával együttműködésben az IELTS felkészítő tanfolyamunkat, ahol IELTS-ben tapasztalt tanáraink készítenek fel a nyelvvizsga 4 különböző részére az órai és órán kívüli feladatokkal.

Az IELTS felkészítő tanfolyam órái alacsony létszámú (4 – 8 fős) csoportokban zajlanak, mely során hatékonyabban lehet felkészülni a nyelvvizsga szóbeli részére és az egyéni igényeken is nagyobb hangsúly van.

A képzés mind a külföldi továbbtanuláshoz szükséges Academic, mind a (jellemzően) munkavállaláshoz szükséges General nyelvvizsga típusra felkészít. 

Ennek eredményeként van különbség a tananyagban, melyet úgy oldottunk meg, hogy lesz egy – egy hét a 12 hetes felkészítő tanfolyam során, amikor a csoportot szétválasztjuk azon célok alapján, hogy valaki a külföldi egyetemi tanulmányok miatt Academic vagy a  munkavállalás miatt General vizsgát szeretne tenni.

Így az egyik héten csak Academic típushoz kapcsolódó feladatok lesznek, mindeközben a General vizsgára készülők tetemes mennyiségű otthoni feladatot kapnak, melyet a tanár kijavít és ha szeretnének, opcionálisan részt vehetnek az Academic-es órákon is. A következő héten pedig ugyanez lesz fordítva, tehát az IELTS General típusú vizsgára készülőkre lesznek szabva az órák feladatai és az Academic-re készülők nagy mennyiségű házifeladatot kapnak, valamint opcionálisan akár részt is vehetnek a General fokuszú órákon.

Induló tanfolyamok:

➤ 12 hetes tanfolyam délután 16:45 és 18:15 között
Hétfő + Szerda vagy Kedd + Csütörtök napokon

➤ 12 hetes tanfolyam este 18:30 és 20:00 között
Hétfő + Szerda vagy Kedd + Csütörtök napokon

Tanfolyamok időtartama:

➲ 12 hetes hétköznapi tanfolyamok márc. 30-tól jún. 25-ig.**

Csoportok szintjei: • B1 szintű csoport: cél a 6 pont a teszten
• B2 / C1 szintű csoport: a cél 6.5 vagy több pont a teszten
Jelentkezési határidő: Március 17. (péntek)
Fizetési határidő: Április 3. (péntek)
Tanfolyam ára: Havi részlet: 3 x 48.000Ft
Egy összeg: 135.000Ft*

*Az IELTS felkészítő tanfolyam ára az órai felkészítést és a kapcsolódó otthoni feladatokat tartalmazza, a vizsgadíjat nem.

**Április 9 – 14. között nem (!) lesz tanítás tavaszi szünet miatt, ennek megfelelően egy héttel tovább tart a felkészítő.

Az IELTS felkészítő tanfolyam szakmai vezetője:

Craig Lasbury

Szakmai Tapasztalatai:

  • Évekig dolgozott IELTS vizsgáztató tanárként.
  • Több mint 10 éves IELTS felkészítő tanári tapasztalattal rendelkezik a világ különböző pontjairól (Taiwan, Prága, Vietnám stb.)
  • CELTA és DELTA képesítéssel rendelkezik.
  • Mindenre kiterjedő IELTS vizsgáztatási tapasztalatai a garancia arra, hogy a vizsgázók az IELTS felkészítő tanfolyam után tudásukból a legmagasabb pontszámot hozzák ki a vizsgán.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Eddigi rutinunk alapján kellő magabiztossággal állíthatjuk, hogy be fog válni az IELTS felkészítő tanfolyamunk, ezért 100%-os visszafizetési garanciát vállalunk rá!

Ha az első 4 alkalom után (360 percnyi tanóra) valami miatt mégsem lenne megfelelő a felkészítő tanfolyam, az addig befizetett összeget kérdés nélkül visszautaljuk!

Fizetési megoldások a 12 hetes IELTS felkészítő tanfolyamra

Egyösszegű banki átutalás: 135.000Ft

A jelentkezési űrlapban leadott információk alapján rendszerünk a megadott email címre automatikusan díjbekérőt fog kiállítani az IELTS felkészítőt szervező Angol Intézet nyelviskola nevében, melyben minden szükséges információ megtalálható a  tanfolyam díjának utalásához.

Havi részletekben banki átutalással: 48.000 Ft / hó*

A jelentkezési űrlap kitöltése után a megadott email címre automatikus üzenetben egy díjbekérőt küldünk, melyben minden szükséges információ megtalálható az első havi részlet elutalásához. A fennmaradó két részlet befizetéséhez további egy – egy díjbekérőt fogunk küldeni emailben havonta a tanfolyamot szervező Angol Intézet nevében.

*(a felkészítő összege havi részletekben fizetve összesen: 3 x 48.000Ft = 144.000 Ft)

Oktatási helyszínek a felkészítő tanfolyamra:

Az IELTS felkészítő tanfolyam az Angol Intézet nyelviskola helyszínein valósul meg.

 

  • Roosevelt 7/8 Irodaház (Pest) Széchenyi István tér 7-8. (Lánchídnál)
  • Hattyú u. 14. (Széll Kálmán térnél)
  • Duna Torony (Pest), Népfürdő u. 22. (Árpád hídnál)

Jelentkezési űrlap az IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra